YX kjeden skal sette opp ultra-raske elbilladere

Gjennom en avtale med CLEVER og E.ON, skal stasjonskjeden tilby ultra-raske elbilladere langs de største transportkorridorene i Norge. Ladestasjonene kan levere en effekt på 150 kW og mer.

Selveieren i sentrum

YX Norge har som mål å være den beste og mest effektive samarbeidspartneren for de som eier og driver sin egen bensinstasjon (selveiere), og er drivstoffleverandør til 220 norske selveiere. Kjeden markedsfører seg med «YX - din stasjon», og stasjonene blir også elbilistenes stasjon. Det er mer enn 100 000 elbiler i Norge i dag, og tallet er økende. Flere av selveierne i YX kjeden ønsker derfor å tilby elbillading til sine kunder, og gjennom en avtale med CLEVER og E.ON tilrettelegges det for at YX selveiere får denne muligheten.

Transportsektoren står for 1/3 av klimagassutslippene i Norge. Parallelt med en stadig økende andel biodrivstoff, tror vi fremtiden består av flere ulike nullutslippsalternativer. Elbilen blir en viktig del av fremtiden. CLEVER driver et profesjonelt og veletablert ladenettverk i Danmark og Sverige og sammen med E.ON har de ambisjoner om å etablere det raskeste ladenettverket i Europa. Det betyr at YX selveiere kan tilby kundene den beste ladeløsningen på sine stasjoner.

En ambisiøs samarbeidspartner

YX stasjonene ligger langs hovedfartsårene i Norge, og gjennom avtalen blir det ultra-raske ladestasjoner på strekningene fra Oslo til Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Innledningsvis vil 20 YX stasjoner få ultra-raske ladere med en effekt på 150 kW, som har en mulig oppgraderingsmodul med effekt på 350 kW. Ladepunktene i Norge blir satt opp i perioden 2018-2020.

CLEVER ønsker å etablere et nettverk av ultra-raske ladestasjoner langs hovedfartsårene i hele Europa, slik at elbilister kan kjøre enkelt og effektivt fra Roma i Italia til Trondheim i Norge. Norge er det landet i Europa som har kommet lengst i overgangen til elbiler. CLEVERs tilstedeværelse i Europa vil gi elbilistene i Norge tilgang til ultra-rask lading både lokalt og i resten av Europa.